Je kent het wel — weer zo’n lege yoghurtpot en een badkamerkastje dat uitpuilt van de elastiekjes, pincetten en mini-tubetjes. Toch hoef je helemaal geen Marie Kondo te zijn om een slimme oplossing te vinden. Wist je dat die simpele yoghurtbeker eigenlijk hét geheime wapen is tegen rommelige lades? Klinkt misschien wat suf, maar wacht even — hier zat dus echt een wow-momentje in, zelfs voor mij.
De mini-storage hack die niemand je vertelt
Op een grauwe dinsdagmiddag — geen grap — zag ik bij m’n nicht in Amsterdam een leeg Danone-potje bovenop haar toilet staan. “M’n haarspeldjes liggen nooit meer overal,” riep ze grinnikend. Dat zette me aan het denken. Waarom koop je organizers bij Xenos of IKEA, als het halve land elke week bakjes yoghurt weggooit?
Hoe werkt die yoghurtpot-truc eigenlijk?
Heel eenvoudig: goed afspoelen, labeltje eraf, deksel erop (als je die nog hebt) — en klaar ben je. Je kunt er van alles in kwijt:
- Elastiekjes en haarspeldjes (niemand die meer klaagt: “Mam, waar is mijn scrunchie?”)
- Wattenschijfjes, zodat ze niet uit de verpakking rollen
- Tandpasta-tubetjes die dikwijls anders lekken
- Make-up kwasten — zelfs de wat langere van Etos passen erin
Voor de knutselaars: sommige mensen versieren ’t potje met een stukje washi-tape of vrolijke stift. Mijn buurvrouw houdt het minimalistisch: gewoon schoon en transparant. Ook handig: als je een paar identieke potjes bewaart, stapel je ze makkelijk. In een studentenhuis in Rotterdam maken ze er zowaar een klein torentje mee in de kast die eigenlijk bedoeld is voor wc-papier (en tja, dat werkt blijkbaar prima).
Waarom werkt dit zo goed in kleine badkamers?
In Nederland hebben we nu eenmaal geen balzaal als badkamer — zelfs m’n moeder in Enkhuizen moppert erover. Die yoghurtbekers nemen nauwelijks plek in op een plankje, en door hun lichte gewicht gooi je ze zo in een ladesysteem of hang je ze met een stukje touw aan een haakje. nog nooit geprobeerd? Misschien gewoon morgen doen — erg veel mis kan er eigenlijk niet gaan…
Extra tips & kleine blunders (geloof me, ik heb ze gehad)
- Laat het potje goed drogen: als je haast hebt, kan je kamertje muf gaan ruiken.
- Houd potjes per soort — mix je elke dag lenzenvloeistof en scheermesjes, krijg je chaos.
- Hou rekening met medebewoners: anders wordt die beker nog als asbak gebruikt, zoals ooit in ons studentenhuis… maar dat is een ander verhaal.
Ik hoorde laatst in onze buurtgroep op WhatsApp dat iemand zelfs haar cotton pads voorziet van zo’n potje met deksel, zodat ze geen stof vangen. misschien een idee voor jou — of ben ik nu de enige opruimnerd?
Kan het ook anders? Tuurlijk.
Sommigen zweren bij glazen jam-potten (bij de HEMA betaal je er niet eens zoveel voor), anderen gebruiken de vrolijke doosjes van Albert Heijn’s huismerk-roomkaas. Ik blijf een tijdje bij yoghurt — goedkoop, snel en eerlijk gezegd heb ik nu toch weer wat meer tijd over in de ochtend.
in het kort: het is geen hogere wiskunde, maar soms zit geniale eenvoud gewoon in je koelkast. Heeft u zelf nog een tip, laat het gerust achter hieronder, of deel het met je schoonmoeder. wie weet worden we samen een beetje minder chaotisch in de badkamer…